Repülős Gizi még mindig aktív

Hetvenezer forint készpénzt lopott el egy 89 éves tolvaj egy kónyi családi házból hétfőn, K. Sándornét a ház közelében elfogták a rendőrök - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-t. Az Origo információja szerint a Repülős Gizi néven ismert idős nő volt az elkövető.

Tóth Gabriella rendőrségi sajtószóvivő a hírportál információját nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Az esetről azt közölte: az elkövető a családi ház nyitva hagyott ajtaján jutott be a lakásba, ahol a konyhaszekrény fiókjában elhelyezett pénztárcából kivette a pénzt, majd elment. A szomszéd, miután észrevette, hogy egy ismeretlen igyekszik távozni a ház udvaráról, kérdőre vonta őt. A tolvaj útbaigazítást kért, majd elsietett. A szomszéd értesítette a ház tulajdonosát, aki észrevette a pénz eltűnését. Ekkor az idős nő után mentek és visszatartották őt a járőrök kiérkezéséig.

A nő beismerte tettét a rendőröknek, ellene lopás miatt indult eljárás.

A Repülős Gizi néven ismert asszony egy 2012-es bírósági eljárás adatai szerint először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt. Az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Nevét onnan kapta, hogy az 1950-es években repülővel utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.