galéria megtekintése

Már nem trendi a Sex on the beach

0 komment


Veres Dóra

A friss, citrusos, nem túl édes, és különleges összetevőkkel készülő koktélok hódítanak idén.

Az íz mellett nagyon fontos az élmény is
Az íz mellett nagyon fontos az élmény is
Schumy Csaba / Fotó

"A Mojito, a Sex on the beach vagy a Tequila sunrise már nem divat" – mondja Rémy Rodriguez, a párizsi Buddha-Bar Hotel Le Qu4tre névre hallgató bárjának vezetője.

A szakember úgy látja, a vendégek egyre inkább a különleges ízvilágú, szokatlan hozzávalókkal készülő italokat keresik. "Gyakran előfordul, hogy teljesen egyedi, személyre szabott koktélt kérnek" – mondja Rodriguez, és hozzáteszi: ma már a tökéletesen elkészített koktél nem elég. A minőség alapvető, a vendégek pedig várnak valami pluszt, egy felejthetetlen élményt.

 

A show tehát épp úgy elengedhetetlen része az esti iszogatásnak, mint az ínycsiklandó látvány vagy a fantasztikus íz. Épp ezért hatalmas sikere van a szokványostól eltérő, kicsit meghökkentő italoknak, népszerűek például a lángolva és füstölve felszolgált koktélok. "Gyakran már az elkészítés folyamatát lefotózzák és azon nyomban fel is töltik a Facebookra" – mondja Rémy, majd hozzáteszi: ha bejelölik azt is, hol készült az italköltemény, annál jobb reklám nincs is.

Ahhoz, hogy egy bár sikeres és közkedvelt legyen, egyszerre kell kísérletezőnek és modernnek lennie. Haladni kell tehát a korral, ugyanakkor a kreativitás és a képzelőerő is elengedhetetlen.

"Tíz évvel ezelőtt a vodka alapú italok voltak a menők, öt éve pedig a tequila lett hirtelen nagyon felkapott" – mondja, mikor az italtrendekről faggatom. Ezek egyébként ismét fénykorukat éli, ők is előszeretettel használják a bárban.

A Tokyo Cupcake névre keresztelt italköltemény főleg a nők körében örvend nagy népszerűségnek
A Tokyo Cupcake névre keresztelt italköltemény főleg a nők körében örvend nagy népszerűségnek
Schumy Csaba / Fotó

Az egyik legkeresettebb náluk most a Tokyo Cupcake névre keresztelt, vodka alapú italkülönlegesség.

A rózsaszín pohárban felszolgált, édeskésen fanyar, gyümölcsös koktél St. Germain Bodzalikőr, friss citromlé, mandulatej szirup, egy csepp tojásfehérje és némi szénsavas ásványvíz felhasználásával készül, és nem meglepő módon főleg a nők körében örvend nagy népszerűségnek.

Rémy Rodriguez úgy véli, a koktél sohasem megy ki a divatból. Mint mondja, náluk főleg a harmincas fiatalok keresik a színpompás italokat, de nem ritka az sem, hogy ötvenes üzletemberek térnek be hozzájuk egy vagy több koktélra.

"Az idei év nagy slágere a rum – legalábbis a franciáknál" - mondja. Vendégeik újabban gyakran rendelnek francia rumot – olykor önmagában, olykor valamilyen exkluzív italköltemény összetevőjeként.

A minőség alapvető, a vendégek pedig várnak valami pluszt, egy felejthetetlen élményt
A minőség alapvető, a vendégek pedig várnak valami pluszt, egy felejthetetlen élményt
Schumy Csaba / Fotó

A csípősebb, erősebb ízű italok is nagyon keresettek, épp ezért a fűszereket tekintve elő-előkerül a fekete- és fehérbors vagy a gyömbér. Az ő személyes kedvence is egy tüzes ital, az Oh My Dog.

"Egyszerű és nagyszerű" - mondja mosolyogva. Valóban nem túl bonyolult, azonban az egyik hozzávalót, a fehérborsos gint 48 órával a felszolgálás előtt elő kell készíteni.

"Végy 100 szem fehérborsot, és mozsárban törd őket össze egy kicsit. Ha ezzel megvagy, tedd bele a fehérborsot egy üveg ginbe. Zárd le és két napig hagyd állni, majd szűrd le az alkoholpárlatot" - instruál a szakember.

Az Oh My Dogot bárki el tudja készíteni otthon
Az Oh My Dog elkészítése nem igényel különösebb hozzáértést  Schumy Csaba / Fotó

Ha a csípős gint elkészítettük, tényleg gyerekjáték az egész. Egy hosszú, keskeny pohárba öntsünk 40 milliliter gint, majd adjunk hozzá 15 mlliliter grenadin szirupot és ugyanennyi gránátalma vagy málna likőrt. Facsarjuk ki négy lime levét, és öntsük azt is pohárba, majd adjunk az egészhez 4-5 jégkockát, végül pedig locsoljuk meg egy kevés gyömbérsörrel vagy Canada dry-jal, majd egy hosszabb nyelű kanállal keverejük meg az italt.

Tökéletes frissítő a hőségben: noha valóban van egy kis ereje, nem túlságosan csípős, és remekül feldobja az amúgy édeskésen citrusos italt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.