Már férfiakra is veszélyes a Gina

Saját áldozatai fogták el és adták rendőrkézre a 30 éves Cs. Ákost, akiről a sértettek elmondása szerint okkal feltételezhető, hogy a Gina nevű dizájnerdroggal az elmúlt egy évben több tehetősebb fiatal férfit „ütött ki" népszerű, külföldiek által is látogatott belvárosi szórakozóhelyeken.

Cs. – mint mondták róla – amolyan könnyen ismerkedő típus, aki újdonsült ismerőseit azonnal meghívja egy italra. Miközben fizet, ügyel rá, hogy a társaságból néhányan legalább lássák, vastag a pénztárcája. Mert ki gondolná, hogy ki akarja rabolni egy olyan emberről, aki akinek két centi vastagon van a húszezres a tárcájában.

Egyik utolsó áldozata (kérte, hogy a nevét ne írjuk le), március végén az Úri-muri nevű mulatóban szórakozott a barátaival, amikor Cs. hozzájuk csapódott. Nem tudja, mikor tehette az italába a Ginát. Csak arra emlékszik, hogy hirtelen érezte, hogy valami nincs rendben vele. Lement a parkolóba, ahol máskor a kocsijának kellett volna állnia, de akkor nem volt ott.

Cs. Ákos vele ment, mint aki segíteni próbál rajta. Ez lett a veszte. A parkoló kamerája ugyanis azonosításra alkalmas képet készített róla.

– A Gina olyan, hogy látszólag minden rendben van veled. Aki szembe jön, csak azt látja, hogy fel vagy pörögve és oda-vissza vagy a jókedvtől. Pedig lövésed sincs, hogy mi történik körülötted – magyarázza Cs. Ákos áldozata, akit, miután a Ginával kiütötte, Cs. hazakísért, és kipakolta a lakását.

– Három-négymillió forint lehet a károm – mondja. – Elvitte a telefonom, az órámat, a tabletemet, a kocsim kulcsait, a kabátjaimat, hét öltönyömet, mindent, ami mozdítható volt. Másnap, amint magamhoz tértem, elkértem a térfigyelő kamera felvételeit, és körbejártam azokat a szórakozóhelyeket, ahol előző nap megfordultunk. Többen felismerték Cs.-t. Kiderítettük, hogy hol lakik, majd hívtuk a rendőrséget.

Információink szerint az, hogy a Ginát már elsősorban nem lányok megerőszakolására, hanem férfiak kifosztására használják, nem új jelenség: számos, a magyar romkocsmák hírére idelátogató külföldi fiatal is áldozatul esett már a rablóknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.