A rendőrség koronatanúja volt, most csalással vádolják

Vádat emelt Budapest II. és III. kerületének ügyészsége három férfival szemben, akik a vád szerint 29 millió forintot csaltak ki gépkocsivásárlások ürügyén egy ügyvédtől, még 2013 májusában. Információink szerint az egyik vádlott, az ügyészségi közleményben R. Lászlóként említett férfi azonos azzal a Randai Lászlóval, aki a rendőrség koronatanúja volt számos régi, olajos maffiaügy és gyilkosság felderítésében.

A vádirat szerint R. László szerb és magyar társával együtt egy budapesti étteremben találkozott az ügyvéddel, akinek előadták, hogy több százezer euró értékben vásároltak Németországban luxusautókat, ami nagyon jó befektetésnek ígérkezik, azonban egy nagyobb összeg még hiányzik a vételárból, és ezért kölcsönre van szükségük. Azt állították, hogy amennyiben nem sikerül megszerezni a hiányzó összeget, úgy a foglalót elbukják.

Az ügyvéd – többszöri megkeresés és kérlelés után – végül át is adott 29 millió forintot a férfiaknak egy R. László érdekeltségébe tartozó, II. kerületi autószalonban.

A vádlottaknak valójában nem volt gépjárművek behozatalával kapcsolatos közös vállalkozása, céljuk kizárólag az ügyvéd megkárosítása volt.

Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész sajtóközleményében azt írja, törvény szerint a csalók egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak. R. László és szerb állampolgárságú vádlott-társa visszaeső elkövetőnek számít, jelenleg is szabadságvesztésüket töltik egy másik ügy miatt. A harmadrendű vádlott szabadlábon védekezik.

Mindhárom férfi ellen letöltendő szabadságvesztést indítványoznak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.