Magyarországon nem túl boldogok az emberek

Hazánk a 104. helyre került az ENSZ boldogságindex-felmérésén, hat helyet javítva így az előző évi eredményén. A harmadik alkalommal végzett kutatás szerint Svájcban a legboldogabbak az emberek.

Az ENSZ Fenntartható Fejlődés Bizottsága idén is közzétette boldogságindexét. A szervezet harmadszor készítette el a Word Happiness Report felmérést, melyben 158 országot vizsgálnak aszerint, mennyire boldogok az emberek hazájukban.

A világ legboldogabb országa Svájc, a top ötbe pedig bekerült még Izland, Dánia, Norvégia és Kanada.

Magyarország a Word Happiness Report listáján a 104. helyen végzett, ezzel feljebb került a listán. Hazánk javított tavalyi 110. helyezéséhez képest, de még így is olyan országokkal van egy szinten, mint Libanon, Honduras vagy Tadzsikisztán.

A lista legvégén Togo, Burundi, Benin, Ruanda és a polgárháború sújtotta Szíria szerepel. Jellemzően az afrikai és polgárháború sújtotta országokban a legboldogtalanabbak az emberek.

A kutatás során olyan tényezőket vettek figyelembe az egyes országokban, mint az egy főre jutó GDP, a várható egészséges élettartam, a korrupció szintje és a szociális támogatás.

A felmérés szerint Magyarországon magas az egy főre jutó GDP, és a szociális támogatások is biztosítottak, viszont a korrupció szintje is nagyon magas.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.