Magyar lányokat futtatott egy magyar banda Velencében

Magyar bűnszervezetet számoltak fel az olaszországi Velencében: négy személyt tartóztattak le, további hatot köröznek. Magyar prostitúciós hálózatot irányítottak Velence és Mestre térségében.

Fiatal magyar nőket prostitúcióra kényszerítő bűnszervezet tagjait tartóztatták le csütörtökön a velencei pénzügyőrség és a mestrei rendőrség közös akciójában - jelentette az olasz sajtó.

Tíz személy ellen adtak ki elfogatóparancsot: négy személy már előzetes letartóztatásban van, hat társukat keresik. A hatóságok négy lakást és 9 gépjárművet foglaltak le Velencében és Mestrében egy millió euró értékben.

A velencei ügyészség által indított vizsgálat egy ügyfél feljelentésével vette kezdetét. Ezt követte a pénzügyőrség ellenőrzése a munka nélküli, de "nagylábon" élő személyekről.

A hatósági nyomozás szerint a magyarok az északkelet-olaszországi prostitúciós piacot irányították. 2012-ben vették át a Velence-Mestre közötti területet, mely az áthaladó kamionosforgalom miatt a prostitúció-maffia fellegvárának számít.

A magyar banda magyar lányokat futtatott: Magyországról hozták-vitték folyamatosan a nőket, akiket szoros ellenőrzés alatt tartottak. Kijelölték az utcákon a helyüket, itt is figyelték őket, nem volt lehetőségük a szökésre, bevételüket az utolsó euróig elvették. Volt, amikor "minden gyanú felett" álló olaszok kísérték a lányokat kocsival a kijelölt helyre, hogy az esetleges rendőrjárőr ne a striciket lássa.

Tényleges bűnszervezetről volt szó, a magyarok kiszorították az ugyanezen a területen dolgozó többi futtatót is - hangoztatta a rendőrség.

A térségben korábban nigériai, albán és román bandák futtattak lányokat, mindig az olasz szervezett bűnözéssel a háttérben. Az utóbbi években a prostitúcióból élő magyar csoportok kerültek az élre. A jelenségre 2009 májusában egy alig 18 éves magyar prostituált halála hívta fel a figyelmet, akit a velencei autósztrádán kidobtak egy autóból. Gyilkosságáért két albánt tartóztattak le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.