Magyar zaklatója megöléséért ítéltek életfogytiglanra egy nőt Írországban

Marta Herda állítása szerint Orsós Csaba olyan erőszakosan üldözte a szerelmével, hogy nem látott más kiutat, mint az öngyilkosság. Az esküdtszék 11-1 arányban gyilkosságnak ítélte a lengyel nő tettét.

A 29 éves nőn a beszámolók szerint nem látszott érzelem, amikor a nyolc férfiból és négy nőből álló esküdtszék kimondta a bűnösségét. Amikor azonban Justice McCarthy bíró felállt az ítélethirdetéshez és őt is erre szólította fel, akkor sírni kezdett - írja az Independent

A lengyel Marta Herda pincérnőként dolgozott Írországban, itt ismerkedett meg a BrookLodge Hotel egyik alkalmazottjával, Orsós Csabával, akivel együtt dolgozott. A 31 éves magyar férfi állítólag két éven keresztül üldözte szerelmével a nőt, aki nem viszonozta érzelmeit. Herda elmondása szerint a férfi telefonon, levelekben és személyesen is zaklatta a nap 24 órájában.

A nő hiába utasította vissza a közeledést, a férfi nem tágított. Herda ezután mindenáron meg akart szabadulni a férfitól. Együtt ültek a kocsiban, amikor 2013. március 26-án az autójával Arklow kikötőjénél átszakította a korlátot és a tengerbe hajtott. Neki sikerült kiúsznia, a férfi azonban életét vesztette.

A boncolás megállapította, hogy Orsós halálát nem a balesetben szerzett sérülések, hanem fulladás okozta. A nyomozás több gyanús momentumot is talált a történetben. Megállapították, hogy a nő a nagy hideghez képest könnyű ruhát viselt a baleset idején. Az ő oldalán le volt húzva az ablak és nem is volt bekötve. Herda állítólag tudott róla, hogy a férfi nem tud úszni. Az ügyészek beszámolója szerint a nő a baleset reggelén tizenöt percen belül háromszor hívta Orsóst.

Amikor Herda végül partra vergődött, egy biztonsági őr meghallotta a kiáltásait és meglátta a csuromvizesen vacogó nőt, aki azt ismételgette, hogy valaki van a vízben. Orsóst azonban már nem sikerült élve kimenteni.

A nő ártatlannak vallottam magát. Elmondása szerint a férfi beszállt a kocsijába és azt akarta, hogy menjenek el a tengerpartra.  „Úgy éreztem, hogy nem bírom tovább. A víz felé kormányoztam az autót. Elegem volt" - mondta a bíróságon a nő. Védője szerint öngyilkos akart lenni - írja a BBC.

Orsós testvére, Sándor Zoltán ezzel szemben a perben azt állítja, hogy a nő bátorította a testvérét, aki tőle többször is tanácsot kért, próbálkozzon-e még Herdánál. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.