Magyar Star Wars-plakát a Guinness Rekordok Könyvében

Egy magyar szerző kétoldalas plakátja illusztrálja a pénteken megjelenő 2016-os Guinness Rekordok Könyvének Csillagok háborújával foglalkozó részét – a hírt a csütörtökökön tette közzé honlapján a plakátot rajzoló Simon Zoltán.

Az alkotó szerint a műve azért kerülhetett a Star Wars-rekordokat közlő oldalpárra, mert poszterét felhasználva az angliai Dorling Kindersley könyvkiadó szervezésében 2010-ben elkészítették a világ legnagyobb, LEGO-kockából kirakott képét.

A Star Wars-filmek legismertebb karaktereit ábrázoló plakátot 384 ezer Lego-kocka felhasználásával készítették el 112 négyzetméteres méretben.

Simon Zoltán oroszlányi születésű, Pesten egy informatikai cég kutatásfejlesztési igazgatójaként dolgozik. Hobbija a Star Wars, háttérképeket, posztereket, bannereket, borítóterveket készít a filmsorozat alapján.

2007-ben képeit bemutatták a londoni Star Wars Celebration Europe rendezvényen, mely az amerikaihoz hasonló nagyszabású Star Wars-rajongói találkozó, valamint előadásokat tart az egri Eszterházy Károly Főiskola Kepes György Szakkollégiuma Star Wars-kurzusán.

Képei külföldi Csillagok háborúja magazinokban is megjelentek, alkotásai megtekinthetők a simonz.co.hu oldalon, melynek már 70 milliónál több látogatója volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.