Magyar elefántot üldöznek Ukrajnában

Magyarországról tartott Fehéroroszországba egy vendégszereplésre az a cirkuszi elefánt, amelyet most az ukrán vidéken üldöznek. Az állatot, amely még sosem utazott autóval, a sofőr szerint a rossz minőségű utak viselték meg.

A Marques névre hallgató 15 éves afrikai elefántot kedden vezették be a teherautóba. A gondozók figyelmeztették a sofőrt, Andrejt, hogy az állat nincs hozzászokva az utazáshoz, így vezessen óvatosan – számolt be a Moscow Times.

„Az ukrán utak egyszerűen rémesek. Tele vannak kátyúval és bukkanóval, így különösen óvatosan vezettem" – panaszolta Andrej.

"Enélkül is ideges voltam. Most szállítottam először elefántot, és senki nem mondta el, hogy mikor kell neki enni vagy inni adni és egyáltalán micsodát." Egy különösen rázós szakasz után a sofőr egy különös hangra lett figyelmes, amely az elefánt konténeréből jött. Olyan volt, mintha az állat megpróbálna kiszabadulni. Mikor aztán a sofőr megállt a határátkelő előtt, hogy átvizsgálja a kocsit, az elefánt kirúgta a konténer ajtaját és elszaladt.

Andrej azonnal egy közeli rendőrőrsre sietett, ahol jelentette, hogy eltűnt az elefántja. Itt azonban megszondáztatták, majd amikor józannak bizonyult, megkérték, hogy írjon beadványt, amit majd továbbítanak. Ezután egy határátkelőnél próbálkozott, hogy segítsenek megkeresni az állatot, de ők is egy beadványt ajánlottak.

„Ez a bürokrácia egyszerűen kicsinál" – mesélte a férfi. „Próbáltam elmondani, hogy egy elefánt bóklászik valahol az erdőben. Egy fiatal állat, amely komoly pusztítást okozhat."

Az ukrán határőrség tud az esetről, de egyelőre csak annyit reagáltak, hogy nem lépte át a határt az elefánt.

A szállítási vállalkozó szóvivője azt nyilatkozta, hogy ez az első szökés a társaság történetében.

„Évek óta szállítunk az ukrán cirkuszoknak állatokat, és eddig minden simán ment, most meg ez történt" – fakadt ki a szóvivő, akinek fel kellett vennie a kapcsolatot a magyar és a fehérorosz féllel is, „hogy kitalálják, mihez kezdjenek".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.