Obama túl sokat bűnözik! - Galéria

Túl sok sajtos hamburgert és édességet eszik az amerikai elnök. Az orvos azt tanácsolta, sétáljon többet, igyekezzen leszokni a dohányzásról és mérsékelje az alkoholfogyasztást.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az amerikai elnök vasárnapi orvosi kivizsgálásakor kiderült, túl magas vérének koleszterinszintje. A 48 éves Obamáról - aki 187 centiméter magas, ruhában és cipőben 81 kilogrammot nyom - az orvos megállapította, hogy remek egészségnek örvend, semmi nem akadályozza, hogy ellássa az elnöki tisztséget.

Obama azonban azt a javaslatot kapta, hogy igyekezzen többet sétálni, így csökkentheti a koleszterinszintjét. Nemcsak a koleszterin, hanem az úgynevezett rossz koleszterin (LDL) szintje is szélsőségesen magasra ugrott vérében azóta, hogy legutoljára, 2007-ben megvizsgálták. A tanácsot megfogadva hétfőn egy beszédéről máris gyalog sétált vissza egy parkon keresztül az elnöki rezidenciára.

Gibbs a nagas koleszterinszintet azzal magyarázta, hogy az elnök sok hamburgert és édességet fogyaszt. Ez sokakat meglepett, mert a rendszeresen sportoló, főleg kosarazó, súlyzózó és golfozó Obamáról az a kép terjedt el, hogy az egészséges életmód megszállottja. "Csak nem gondolták, hogy arugula salátát hord magánál harapnivalónak?" - viccelődött riporterekkel a szóvivő. Megjegyezte, hogy a Fehér Háznak külön cukrásza van, akivel Obama különösen elégedett.

Az orvos azt is tanácsolta az elnöknek, hogy igyekezzen leszokni a dohányzásról. Obama korábban azt mondta, már leszokott, csak időnként rágyújt egy-egy cigarettára. Ezt Gibbs is megerősítette, mint fogalmazott, "néha visszaesik".

Az Obamának adott orvosi tanácsok között szerepel az is, hogy "mérsékelje az alkoholbevitelt". A szemfüles sajtó beszámolt arról, hogy az elnök már több nyilvános eseményen bor helyett vízzel mondott pohárköszöntőt, így történt ez legutóbb a kormányzók bálján, korábban pedig az indiai miniszterelnök tiszteletére adott állami díszvacsorán.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.