Lovat is vettek az 54 ezer forintosokkal

Reklámkampányhoz nyomtatták eredetileg azokat az 54 ezer forintos bankjegyeket, amelyekkel tavaly egy szolnoki és egy kétpói férfi fizetett: előbbi nyolc bankjeggyel egy lovat vett, utóbbi kettőt adott belőlük, három birkáért. A rendőrség nyomoz az ügyben.

Melegétel-utalványt reklámozott volna az 54 ezer forintosokkal egy fővárosi cég, amely még 2006-ban rendelte meg a nem létező bankjegyek előállítását egy nyomdától. Kampányuk mondanivalója szerint ugyanis évente pontosan ekkor összeg takarítható meg, ha a munkáltatók a dolgozókat melegétel-utalványokhoz juttatják.

A nyomtatás során keletkező selejtes darabokat a nyomdából egy hulladékgyűjtő telepre szállították, s rendőrség vizsgálata szerint innen kerülhetett több ember kezébe az álbankjegyekből.

Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tegnap tudósítónknak elmondta: egy harminc éves szolnoki fiatalember használta először az 54 ezer forintosokat, amikor nyolc darabért – kvázi 432 ezer forintért – megvett egy lovat. Később azonban az eladó észbekapott, s visszakövetelte a lovát, amit a vevő vissza is adott neki.

Tavaly egy tizenhét éves kétpói fiatal két darab 54 ezer forintos bankóért három birkát vett egy falujabeli nyugdíjastól. A vevő csak akkor szembesült azzal, hogy becsapták, amikor a postán fel szerette volna váltani a pénzt, s itt felvilágosították: ilyen címletű fizetőeszköz nem létezik. Később ő is visszakapta a három birkáját a vevőtől – mondta Veres Éva.

Az ügyben a szolnoki rendőrkapitányság indított vizsgálatot, s egyelőre csalással gyanúsítják mind a szolnoki, mind a kétpói elkövetőt. A napokban szembesítik őket a károsultakkal, s később dől el, hogy a csalás mellett esetleg a pénzhamisítás gyanúja is felmerülhet-e velük szemben – mondta a szóvivő. Ha a jogi szakértők szerint ez utóbbi eset is fennáll, akkor nem csak két gyanúsítottja lesz az ügynek, de a nyomda, a szállító-cég, és a hulladékgyűjtő telep egyes dolgozói is bekerülhetnek ebbe a körbe.

 

Szakács László, Mezőtúr rendőrkapitánya a nem létező címletű bankjegyekkel
Szakács László, Mezőtúr rendőrkapitánya a nem létező címletű bankjegyekkel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.