Két évet kapott a józsefvárosi szamuráj

Gyorsított eljárásban felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettéért két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki még 2009 augusztusában szamurájkarddal támadt a vele szemben intézkedő rendőrökre a VIII. kerületben.

Előzőleg a józsefvárosi szamuráj részegen, nagy sebességgel nekihajtott autójával egy parkoló kocsinak, majd azt – néhány kukával együtt – több méteren keresztül tolta maga előtt. A VIII. kerületi kapitányság munkatársai a szemtanúktól kapott személyleírás alapján hamar azonosították az ámokfutót. Érte mentek a lakására, ahol a férfi, arra hivatkozva, hogy magához veszi az iratait, az ajtóból visszalépett az egyik szobába, majd egy szamurájkarddal hadonászva tért vissza. „Itt van a kezemben a törvény, majd megmutatom, mi lesz!” – üvöltötte.

Az egyik rendőr fegyvert rántott és az őrjöngő szamurájra fogva felszólította, hogy hagyja abba a fenyegetőzést. Végül a férfit megbilincselték, majd előállították a kapitányságra.

Később – kihasználva, hogy szabadlábon védekezhetett – a gyanúsított nyomtalanul eltűnt. Két hete európai elfogatóparancs alapján Londonban kapták el. A Budapesti Nyomozó Ügyészség a hazaszállítása után lényegében azonnal vádat emelt ellene. Két év börtönt kapott, de a fellebbezések miatt az ítélet nem jogerős. Most azonban nincs esélye eltűnni: a bíróság ugyanis előzetesbe helyezte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.