Lezuhant egy sportgép Egerben, meghalt a pilóta

Életét vesztette egy ultrakönnyű sportgép pilótája, amikor a kisrepülővel vasárnap délelőtt lezuhant Eger határában - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. A helyszínről származó értesülés szerint a 46 éves férfi tapasztalt berepülő pilóta volt.

A gép a megyeszékhely és Noszvaj közötti sportrepülőtérről szállt fel, majd annak közelében, az Egert Noszvajjal összekötő közút mellé zuhant - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A pilóta, egy középkorú férfi a helyszínen életét vesztette. A vizsgálat és a műszaki mentés idejére az útszakaszt lezárták - mondta Soltész Bálint.

Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a pilóta éppen a repülőgép berepülését végezte, amikor alig néhány méterre az Egert a közeli Noszvajjal összekötő közút mellett a földbe csapódott.

Tűzoltók és a roncs
Eger, 2011. január 16. Tûzoltók dolgoznak Eger és Noszvaj között, a sportrepülõtér közelében, ahol felszállás után lezuhant egy kisrepülõgép. Az ultrakönnyû sportgép vezetõje, egy 46 éves berepülõ pilóta a helyszínen életét vesztette. MTI Fotó: Tréba

Szemtanúk beszámolója szerint a kisgép motorja a felszállás után szinte rögtön leállt és a pilóta már nem tudta megakadályozni a zuhanást.

A nem sokkal 10 óra után történt balesetet követően az útzárat délután két óra előtt oldották fel.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.