Rommá tört egy autót a negyedikről lezúduló leander a VIII. kerületben

Leesett a negyedik emeletről három óriási láda leander a józsefvárosi Futó utcában. Összetört egy autót, előtte pár másodperccel egy nyugdíjas ment el a járdán a két unokájával. Hajszálom múlott, hogy nem halt bele senki. 

Budapesten, a Futó utca 25-ös számú ház előtt történt az eset kedden este fél hatkor. A vihar közeledett, fújni kezdett a szél, a járókelők igyekeztek, hogy minél hamarabb tető alá kerüljenek. 

A szerző felvétele

A negyedik emeleten négy óriási ládában helyeztek el virágokat a lakók egy peremszerű részen, a lezuhant ládákon látszott, hogy még valami automata locsolórendszert is odavezettek a leanderekhez és a rozmaringokhoz. A négy láda közül három zuhant le, fehér és rózsaszínű leanderekkel borítva be egy ott parkoló autót, óriási mázli, hogy nem sérült meg senki. A Futó utcának ez a része igen forgalmas szakasz, sokan járnak gyalog a szűk járdákon. Így tett az a nyugdíjas is, aki másodpercekkel a zuhanás előtt sétált el a két unokájával a szürke autó mellett. Beszélni már nem tudtunk velük, csak meséltek róluk a bámészkodók, azt mondták, hogy az idős úr a két gyerekkel igen gyorsan odébbállt.

A lakók észlelték, hogy valami egészen váratlan dolog történt, mert a maradék ládát villámgyorsan behúzták a peremről. Ekkor a járókelők már a telefonjaikkal fotózkodtak. Többen megemlítették a hatalmas csattanást, meg voltak róla győződve, hogy két autó ütközött össze, ezért rohantak azonnal az utcára. 

A szerző felvétele

A Futó utcai virágkertésznek alighanem sokba fog kerülni a leanderek nevelése, mert a vállalati autó oldalsó szélvédője kitört, és a teteje is jóvátehetetlenül behorpadt.

A bámészkodásnak a kezdődő felhőszakadás vetett véget, éppen akkor érkeztek meg a rendőrök.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.