Égő fáklyaként ugrott le a Szabadság hídról az öngyilkos

Leugrott a Szabadság híd tetejéről, és életét vesztette egy férfi szombat este.

A rendőrségre este fél 9 körül érkezett a riasztás, hogy valaki felmászott a Szabadság híd egyik turulmadár szobrára. A rendőrök azonnal lezárták a hidat, a tűzoltók pedig hosszasan győzködték az ötven körüli férfit, hogy menjen le velük. Nem jártak sikerrel: a férfi valamilyen éghető folyadékkal locsolta le a ruháját (más szemtanúk szerint spray-vel fújta le magát), majd meggyújtotta és levetette magát a magasból. Nem a Dunába, hanem az úttestre ugrott, a helyszínen meghalt .

2000 óta ez volt a tizenkilencedik eset, hogy valaki fölmászott a hídra. Többeket nem lehetett lebeszélni az öngyilkosságról.

 

Egy égő férfi leugrik a Szabadság híd egyik turulszobráról 2010. május 22-én a késő esti órákban
Egy égő férfi leugrik a Szabadság híd egyik turulszobráról 2010. május 22-én a késő esti órákban. A 40 év körüli férfi a híd pesti oldali, északi pilonjának tetejére mászott fel; a kiérkező tűzoltók speciális egysége egy emelőkosárból több mint egy órán keresztül próbálta meggyőzni a férfit, hogy jöjjön le velük, de nem jártak eredménnyel. A férfi végül gyúlékony anyaggal lelocsolta, majd felgyújtotta magát és leugrott; égő teste a híd gyalogjárdájára zuhant. A mentők már csak a halál beálltát állapíthatták meg. Az eset körülményeit vizsgálják. MTI Fotó: Lakatos Péter
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.