Lépett a Fidesz notórius feljelentője, tiltott fürdőzés lehet a Szabadság hídról a Dunába ugrani

Tényi Istvánt gyakorló be- és feljelentőt aggodalommal töltötte el a forgalom elöl lezárt Szabadság-hídról a Dunába ugráló, vagy éppen a hidat díszítő turulokig egy szelfiért felmászó fiatalokról szóló sajtóhíradások és videók.
Tényit felháborította, hogy senki nem helyezett ki a hídra mászás és a Dunába ugrás veszélyeire figyelmeztető táblákat. Közérdekű bejelentést tett a sajtóban bemutatottak alapján a rendőrségen, ahol azonban vele ellentétben úgy ítélték meg, ami mostanában a Szabadság-hídon történik, az nem rendőrségi kérdés. Időközben az önkormányzat gondoskodott a mások által is hiányolt figyelmeztető feliratok kihelyezésétől, így az a kérdés rendeződött, a hídmászás és a folyóba ugrás pedig nem bűncselekmény, nincs dolga ez ügyben a rendőrségnek.

A BRFK vezetőjének hivatal szerint a lezárt hídról a Dunába ugrás felvetheti ugyan a tiltott fürdőzés szabálysértésének lehetőségét, de abban nem a rendőrség az illetékes. Mindenesetre tényi beadványát tovább küldték a szabálysértési eljárás lefolytatására jogosult V. kerületi kormányhivatalnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.