Lemondott a szegedi egyetem meztelen nőket posztoló kancellárja

Devecz Miklós néhány napja azzal került a média látóterébe, hogy migránsokkal kapcsolatos szexista viccet osztott meg a Facebookon. A felsőoktatási intézmény első számú gazdasági vezetője hétfőn lemondott – tudta meg a Délmagyar.

A lap információi szerint szenátusi ülést tartanak ezekben a percekben a Szegedi Tudományegyetemen, mivel a botrányba keveredett Devecz Miklós lemondott.

A felsőoktatási intézmény első számú gazdasági vezetője három napja egy botrányos Facebook-bejegyzés miatt került a sajtó kereszttüzébe: egy csónaknyi meztelen nő volt látható, rajta pedig lengyelül a felirat: végre normális bevándorlók.

Profilját azóta eltávolították, az egyetem pedig még aznap közleményben tudatta, hogy Devecz szerint a profilt meghekkelték.

Az egyetem hétfőn a következő közleményt adta ki: „A Szegedi Tudományegyetem 2015. szeptember 28-i szenátusi ülésén Devecz Miklós, az SZTE kancellárja ismételten megdöbbenését fejezte ki azzal a személyét érintő lejárató kampánnyal kapcsolatban, amelynek alapja egy, a véleménye szerint valamilyen formában hamisított bejegyzés a közösségi médiában. Bejelentette, azért, hogy az intézményt megkímélje a személyét érintő támadások következményeitől, felajánlotta lemondását a felette munkáltatói jogokat gyakorló emberi erőforrások miniszterének. Az üggyel kapcsolatban a fenntartó döntéséig az Egyetem további információt nem kíván közölni." 

Devecz Miklós 2014. december 30. óta töltötte be a Szegedi Tudományegyetem kancellári posztját, de már színre lépése sem volt zökkenőmentes. Az Átlátszó oktatás blog a beiktatása előtt megírta, hogy önéletrajzában feltüntetett doktorija valójában közgazdasági felnőttképzési oklevél. A PhD-fokozatot Devecz később ki is törölte életrajzából. 

A kilenc hónapos egyetemi pályafutás nem volt botrányoktól mentes. Áprilisban egy kijelentésével borzolta a kedélyeket: Devecz azt mondta, a hallgatónak az a dolga, hogy hallgasson. Ezt azzal kapcsolatosan tartotta fontosnak megemlíteni, hogy elfogadták az egyetem szervezeti és működési szabályzatát. Mint fogalmazott: ez a diákokat nem érinti. Később pedig azzal vívta ki a sajtó nemtetszését, hogy női hallgatókat zsűrizett az egyetemi szépségversenyen – emlékeztet a Délmagyar.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.