Lehűléssel köszönt be a május

Hétfőn napközben többfelé megnövekedhet a gomolyfelhőzet, főként a Dunántúlon és helyenként északon és délen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az Alföldön várható a legtöbb napsütés. Időnként megélénkülhet, zivatar idején meg is erősödhet a szél. Hajnalban 5-11, délután 20-25 fok várható - írja előrejelzésében az Időkép.hu.

Kedden erőteljes gomolyfelhősödésre készülhetünk, melyekből több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Viharok környezetében a szél is feltámadhat, a legmelegebb órákban 20-25 fokot mérhetünk majd.

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakokat záporok, zivatarok zavarhatják meg. Helyenként élénk, zivatarok idején erős lehet a légmozgás. Az enyhe hajnalt követően a legtöbb helyen 21 és 25 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A hét második felében is marad a változékony idő, a délies szél főként pénteken élénkülhet meg többfelé, de zivatarok idején továbbra is lehetnek erős lökések. Az enyhe hajnalokat követően délutánonként 20 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk.

A jelenlegi prognózis szerint május első hétvégéjén erőteljes lehűlés várható, vasárnap a maximum hőmérséklet mindössze 8-14 fok között alakul majd.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.