Leharapta tulajdonosa fejét az őrjöngő teve

Megölte a tulajdonosát egy teve Indiában, miután a férfi egy egész napon át a tűző napon hagyta kikötözve abban az államban, ahol néhány napja 51 fokot mértek.

Az állat tulajdonosa vendégeket fogadott az otthonában szombaton, ezért feledkezett meg a tevéről, akit a tűző napon hagyott kikötözve. Amikor a férfi kiment, hogy eloldozza és árnyékba vigye, a teve agresszív lett, rátámadt és leharapta a fejét. Az esetnek egy falubeli volt a szemtanúja, aki a Times of Indiának elmesélte, a teve a nyakánál fogva megragadta a férfit, felemelte, földhöz vágta aztán összeharapdálta, végül leszakította a fejét.

Tevevásár Rádzsasztánban. Általában békés természetűek
Tevevásár Rádzsasztánban. Általában békés természetűek
STRINGER / Reuters

Mint a szemtanú elmondta, nem ez volt az első támadás. Ugyanez a teve már máskor is neki akart rontani a tulajdonosának, és akkor 25 ember kellett a megfékezéséhez.

Az eset a hőségtől sújtott Rádzsasztán államban történt, ahol néhány napja a valaha mért legmagasabb hőmérsékletig, 51 Celsius-fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála. A területen nagy a vízhiány, az utóbbi időkben a hőséggel összefüggésben 16 ember halt meg. A rendkívüli forróság a haszonállatként tartott tevék viselkedésére is kihat. A pakisztáni határ mentén már a hadsereg is járőrözik az agresszívvá váló tevék miatt.

A tevék egyébként általában békés természetűek, nem jelentenek veszélyt az emberre. Különösen igaz ez a tenyésztett példányokra, akik a nagy fogaik ellenére sem harapnak. Kivételt általában azok a hímek képeznek, akiket nem herélnek ki, bár ők is inkább csak a vetélytársaikkal harcolnak – írja a Daily Mail.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.