Ölni akart a 15 éves japán lány

Macuo Aiva szombat este átment a barátnőjéhez, ám nem tért onnan haza. Lefejezett holttestét a 15 éves iskolatársa szaszebói otthonában találta meg a rendőrség vasárnap.

A kiskorú gyilkos beismerte, hogy meg akart ölni és fel akart darabolni valakit - jelentette a japán nemzeti hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva, a lány bevallotta tettét.

Okos, de érzelmileg instabil lánynak írták le ismerősei a brutális gyilkosság elkövetőjét. Mint mondják, nehezen viselte a konfrontációkat, ha valakivel nézeteltérése volt, gyakran elsírta magát. 

Hogy pontosan mi történt közte és barátnője között szombaton, nem lehet tudni. Annyi biztos, hogy az áldozat, Macuo Aiva azt mondta szüleinek, átmegy játszani az egyik barátnőjéhez, ám nem tért haza, ezért szülei értesítették a rendőrséget. A kislány lefejezett holttestét vasárnap a tettes otthonában találták meg, ahol április óta egyedül él.

A 15 éves gyanúsított nevét nem hozták nyilvánosságra. A feltételezések szerint a lány először egy fémeszközzel többször fejbe ütötte, majd megfojtotta osztálytársát. Ezután lefejezte, és levágta a bal karját is - írja a The Japan Times.

"Teljesen egyedül csináltam" - idézi a portál az elkövetőt, aki bevallotta a gyilkosságot. Az eset megrázta a Japán délnyugati részén található Szaszebó város lakóit, ahol nem először történik ilyesmi. 2004-ben egy 11 éves kislány halálra szúrta 12 éves iskolatársát, amiért az megjegyzéseket tett a megjelenésére az internetes chat szobákban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.