Kényszerfőzés különevéssel

A magyarok keveset főznek és akkor is igyekeznek megúszni a feladatot. A kényszeredett főzés oka az idő- és helyhiány, a hosszú procedúra és a vele járó rendetlenség - derült ki az Élet a konyhában című kutatásból.

A megkérdezettek közel kétharmadában él a gondolat, hogy a főzés összehozza a családot, de közben nemhogy nem főznek együtt, de a családok fele nem is eszik együtt. Pedig háromnegyedük úgy véli, hogy egy odaadással elkészített étel egy szép ajándékkal is felér, és a főzést kreatív, művészi tevékenységnek tekinti. Sőt minden második meginterjúvolt véleménye, hogy a főzés megnyugtat és felvidít.

Ez az egyik attitűd, a másik szerint minden második ember csak kötelességként éli meg a főzést és minden harmadik nem otthon készített ételt fogyaszt hétköznap. A sajtótájékoztatón felkért hírességek, köztük Béres Alexandra, T. Nagy Tamás sajtkereskedő és Tyll Attila műsorvezető agitáltak a főzés mellett - kiderült, hogy mindegyikük szeret a konyhában tartózkodni, azt tekinti igazi életterének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.