Lantosnak nagyon fáj, hogy homoszexuálisnak titulálták

A Bors csütörtöki cikke után feljelentéssel fenyegető levelet küldött a szerkesztőségnek Lantos László, akit 1962-ben Kiss Lászlóval és Várszegi Lajossal egyetemben elítélt a bíróság az akkor 18 éves Takáts Zsuzsa megerőszakolása miatt.

Lantos nem akarja Kiss László példáját követni, aki még ha kínos körülmények között is, de bocsánatot kért áldozatuktól, Takáts Zsuzsannától. A hatvanas évek elején nemi erőszakért letöltendő börtönbüntetésre ítélt sportújságíró úgy érzi, a lap megsértette a személyiségi jogait és belegázolt a becsületébe, mert írásával azt sugallta, hogy homoszexuális.

„2016. má­jus 12-én, csütörtökön, a Bors című napilapban – mint mindennap – azóta, hogy a Kiss László-ügy kirobbant, ezzel a témával foglalkoznak. A mai számukban, most már mindenen túlmenve, azt írták: levelét azzal zárta egy hölgy, hogy várja a további áldozatok jelentkezését – mert voltak, ez biztos, fiúk is, nekik még nehezebb erről beszélni. Gyakorlatilag Kiss Lászlót és engem becsületünkben megsértettek azzal, hogy a leírtak szerint homoszexuálisok is vagyunk. Bejelentem – többek között – a Bors című lapot személyiségi jog megsértése és becsületsértés miatt beperelem, a rendőrségen, az ügyészségen ez ügyben feljelentést teszek" – írta a lapnak Lantos, akiről felesége, Ducza Anikó a TV2 Tények című hírműsorában azt mondta: a világ legjobb férje.

Az asszony nyilatkozata után Takáts Zsuzsanna és jogi képviselője, dr. Nagy Henrik nem hiszi, hogy Lantos bocsánatot kérne valaha is. Ducza ugyanis arról beszélt, hogy bár az erőszak megtörtént, nem úgy és nem ott, mint amit az áldozat mesélt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.