Kutyaeledel PET palackért cserébe

Egy törökországi cég, a Pugedon új találmánya okosan ötvözi a szelektív hulladékgyűjtést és az állatvédelmet: minden egyes bedobott PET palack után szárazeledelt ad a kóbor állatoknak.

Isztambulban a becslések szerint több mint 150 ezer állat él az utcán. Míg sokan segíteni szeretnének rajtuk, és etetik, itatják őket, a legtöbb ember leginkább a halálukat kívánja, félnek tőlük és az általuk esetlegesen terjesztett betegségektől.

A Pugedon nevű cég legújabb találmánya emlékezteti az embereket, hogy nem csak ezek az állatok szorulnak segítségre, hanem az emberiség is, és olyan eszközt terveztek, mely egyesíti a környezet- és állatvédelmet. Ha valaki bedobja a műanyagflakont, akkor a gép száraz kutyaeledelt adagol a masina alján található tálkákba. A művelet meglehetősen gazdaságos is, hiszen a visszaváltott üvegek árából fedezik a kutyák elemózsiáját.

A palackvisszaváltó gépezet segítségével az ebek vízhez is juthatnak. A tálkákat közvetve az emberek töltik meg, méghozzá úgy, hogy a palackjukban megmaradt vizet beleöntik az e célra kialakított nyílásba, ahonnan a víz átfolyik a kutyatálba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.