Kövér László bábáskodik a szoptatási világkonferencia fölött

Úgy látszik, Kövér László valóban missziójának tartja az emberiség fennmaradását.

Kövér László lesz a fővédnöke a Szoptatás Világnapja alkalmából a parlamentben augusztus elsején tartandó nemzetközi konferenciának. 

A tanácskozáson neves szakemberek értekeznek arról, mi a szerepe a szoptatásnak a fenntartható fejlődésben, mi kell ahhoz, hogy Magyarországon növekedjen a kizárólagos szoptatás, illetve, hogy miért jó szoptatott csecsemőnek lenni. 

Az Országgyűlés elnöke eddig is különös figyelmet szentelt az utódnemzés kérdéskörének, ahogy annak több alkalommal is hangot adott. Egyik legemlékezetesebb megnyilvánulása tavaly decemberben volt a Fidesz kongresszusán, ahol kirohanást intézett a "genderőrület" ellen, kifejezve abbéli óhaját, hogy a magyar lányok minél többet szüljenek.

"Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének tartanák, ha unokákat szülnének nekünk" – mondta a mára legendássá vált beszédében a házelnök. Szavai hatalmas felháborodást váltottak ki, a tiltakozók negatív terhességi tesztekkel árasztották el Kövér postaládáját. Ám ő láthatóan nem értette, hol itt a gond, sőt még ki is oktatta a berzenkedőket:

"Aki járt az általános iskola hetedik osztályában – amikor én jártam, az emlősök szaporodását ott tanították –, annak tudnia kell, hogy az emberiség fennmaradása azzal jár, hogy a nők szülnek, gyermekeket hoznak a világra, és nagy szeretetben felnevelik" – reagált Kövér a tiltakozásokra. Szerinte ennél szebb hivatása egy nőnek nem lehet, és azt is hozzátette, nemcsak a magyar nemzet, hanem az egész európai civilizáció fennmaradásáért aggódik.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.