Kómába esett a sportoló, miután fejbe találta egy labda

Az ausztrál krikettjátékost negyven percig próbálták a mentősök szállítható állapotba hozni, miután egy meccsen fejbe találta egy labda Sydney-ben helyi idő szerint kedd délután. A 25 éves Phillip Hughes jelenleg is kómában van.

A sportoló kedd délután került életveszélyes állapotba, miután meccs közben eltalálta egy labda. Hughes először megtántorodott, majd összeesett és eszméletét vesztette. A kiérkező orvosok közel háromnegyed órán át küzdöttek érte, még mesterséges lélegeztetésre is szükség volt. 

A tragikus eset a Sydney Cricket Groundon történt. A balesetet okozó labdát az ellenfél dobójátékosa, Sean Abbott hajította el, és Hughes annak ellenére sérült meg, hogy volt rajta sisak. A nézők között ült Hughes több családtagja, köztük az édesanyja és a nővére is.

Az öntudatlan férfit a St. Vincent Kórházba szállították, ahol azonnal megműtötték, hogy csökkentsék a vérzés miatti koponyaűri nyomást. Bár az orvosok bizakodóak, az ilyen sérüléseknél a következő 24 és 48 óra kritikus.

A kis átmérőjű labdával játszott sportok, mint amilyen például a baseball, a lovaspóló, a tenisz vagy a krikett, cseppet sem veszélytelenek. Az eldobott labda sebessége átlagosan 40-80km/h óra, de nem ritkák a 150 km/h sebességű dobások sem. 

Philip Hughes gyerekkora óta krikettezik. A különféle junior csapatok után 2007-ben, 18 évesen a New South Wales csapata szerződtette le. Néhány év alatt az egyik legeredményesebb játékos lett, a klubok versengenek érte, Ausztráliában A-listás sportolónak számít.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.