Kiutasították az országból a szerb embercsempészeket

Két szerb állampolgárságú embercsempészt ítélt gyorsított eljárásban, jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre a Szegedi Járásbíróság – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

A vádlottak szeptember 25-én reggel 13 külföldi illegális Magyarországra juttatásában vettek részt. A bíróság egy év tizenegy hónap – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki rájuk, és öt esztendőre kiutasította a vádlottakat Magyarország területéről.

Másik három szerb állampolgár – egy eddig ismeretlen külföldi elkövetők által irányított szervezet tagjaiként – október 19-én és 21-én 19 illegális bevándorlót juttatott Szerbiából Magyarországra. A Szegedi Járásbíróság – a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt – elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Egyikükre a Bajai Járásbíróság tavasszal már embercsempészés bűntette miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, és ennek hatálya alatt követte el az illető az újabb bűncselekményt. tudatta az ügyészségi szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.