Kiújult a maffiaháború Nápolyban

Két ember meghalt, egy megsebesült a Nápoly belvárosában szerdán lezajlott fegyveres üldözésben. Az eset a hatóságok szerint a szervezett bűnözés klánjai között a város feletti uralomért zajló háború újjáéledését bizonyítja.

A nápolyi városközpontban fényes nappal lőttek le két embert: az egyik, egy 25 éves férfi a helyszínen életét veszítette, 32 éves társa a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe. Harmadik társuk könnyebben megsebesült.

A büntetett előéletű férfiak motorral közlekedtek, amikor egy szűk utcán egy másik, velük szemben haladó motorról gyilkosok tüzet nyitottak rájuk. Szemtanúk szerint hét-nyolc lövést adtak le.

A nápolyi rendőrség szerint egyértelmű, hogy leszámolás történt. Az áldozatok a Sequino-klán tagjai voltak.

Az olasz maffiaellenes nyomozóigazgatóság (Dia) éppen kedden figyelmeztetett, hogy Nápolyban ismét kiéledt a camorra helyi bűnszervezet családjai közötti harc a városban folytatott bűntevékenységek, elsősorban a drogkereskedelem feletti uralomért. A nappal, nyílt utcán történt kivégzés a helyzet elmérgesedését mutatja.

Hatósági adatok szerint Nápolyban és térségében a camorrához 110 klán tartozik. Utoljára 2004-ben zajlott úgynevezett camorra-háború Nápolyban, amelyben több mint hetvenen haltak meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.