Kitüntették a halálosan nyugodt szombathelyi rendőrt

Bejárta a hazai sajtót az a felvétel, amin egy szombathelyi rendőr próbálja elmagyarázni egy baleset okozójának, milyen hibát követett el, amikor a stoptábla ellenére nem adott elsőbbséget a jobbról érkező másik személyautónak. A videót néhány nap alatt 300 ezren látták. A végtelenül nyugodt rendőr elismerésben részesült.

Nagyon sokan javasoltak jutalmat annak a rendőrnek, aki egy baleset után végtelenül higgadtan magyarázta el a baleset okozójának, miben hibázott. Kérésük meghallgatásra talált.

Közben az is kiderült, hogy a magyar asszony az Egyesült Államokban vezetett sokáig és egy ottani szabályt próbált a hazai viszonyokra alkalmazni. A négy stoptáblás kereszteződés teóriája azonban azért sem állja meg a helyét, mert a szombathelyi kereszteződésben a védett úton stoptáblát értelemszerűen nem láthatott.

A 112.press.hu az előzményeket felelevenítve azt írta: a hölgy az autójával nem adott elsőbbséget a védett úton közlekedő járműnek és ütköztek. Ami elsőre egyszerűnek tűnik, az a valóságban nem az. A vétkes sofőr több verziót is vázolt a helyszínen a rendőrnek. Ezek szerint

1.) Nem jött semmi
2.) Jött valami, de messze
3.) Jöttek ugyan, de nem álltak meg és nem engedték át
4.) Nem volt kinek elsőbbséget adni, hiszen senki nem állt a védett úton

A rendőr a nyugdíjas hölgy felvetéseit mindet felülmúló hidegvérrel kezelte.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.