Kiszabadult a börtönből, de máris gyanúsított lett Damu Roland

Hétfőn engedték ki a börtönből az egykori sorozatszínészt, de mivel nem fizetett gyerektartást, újra gyanúsított lett.
Összesen 22 ezer 877 forintot keresnek Damu Rolandon, és gyermektartás megfizetésének elmulasztásáért meg is gyanúsították - tudta meg a Blikk. Damunak kisebb fia, Benjamin után 2012 májusától kezdődően visszamenőleg 2500 forintos havi tartásdíjat állapítottak meg, de a börtönből ezt az összeget sem tudta fizetni.

A fegyintézetek lakói ugyanis nem látnak pénzt, a börtönben kapott fizetésükből (Damu konyhán és könyvtárban is dolgozott odabent) levonják a rabtartási költségeket, a maradékot pedig levásárolhatják a börtönboltban, a kevéske keresetét pedig Damu el is költötte, hiszen védője állítása szerint ő maga nem tudott a tartozásról. Így viszont szép lassan összegyűlt a közel 23 ezres tartozás.

– Ügyfelem önhibáján kívül lett gyanúsított, fogalma sem volt, hogy tartozása áll fenn kisebbik fiának édesanyja felé. A jogerős határozat alapján bírósági végrehajtónak kellett volna értesíteni a fegyintézetet, hogy vonják le, illetve utalják a megállapított összeget a jogosult számára, ezért nem lehet bűncselekményről beszélni Damu Roland esetében, mert a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény csak szándékosan lenne elkövethető - mondta a Blikknek Ruttner György, Damu védője.

Ügyfelem rabkeresményére meg sem kíséreltek végrehajtást foganatosítani, elmaradásáról semmiféle tudomással nem bírt. Egyébként a meggyanúsítását követő napon a teljes összeget átutaltatta, ezért jóhiszeműsége, hogy képessége és tudomása szerint eleget kívánt tenni kötelezettségének, megkérdőjelezhetetlen – mondta Ruttner, aki indítványozta az eljárás megszüntetését, és megpanaszolta a gyanúsítást is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.