Kirúgták a szóvivőt a 'Tilosba tévedt férj' miatt

Elbocsátották a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivőjét, miután egy kislány molesztálásáról szóló közleménynek az ügyet elbagatellizáló címet adott – tudta meg az Origo.

A bűncselekmény 2013 szeptemberében történt Nagyorosziban, ahol egy 11 éves kislányt a tanárnője férje molesztált.

A férfi, miután kettesben maradt a korrepetálásra érkező gyerekkel, fogdosni és csókolgatni kezdte, még a kislány bugyijába is benyúlt.

A gyermek hiába kérlelte a férfit, hogy hagyja békén, az nem tágított és csak akkor hagyott fel a zaklatással, amikor a felesége visszatért. A gyermek hazaérve elmondta az édesanyjának, hogy mi történt, így rögtön feljelentést tudtak tenni.

Az ügyészség az esetet bemutató, május 16-án kelt közleménynek a "Tilosba tévedt férj" címet adta, és szeméremsértésnek írta le az esetet.

Jogvédő szervezetek viszont felháborodtak mind a közlemény stílusán, mind a tartalmán, mert szerintük szexuális erőszakról van szó (mivel 14 éven aluli gyermekről van szó), amit súlyosabban büntet a törvény.

Kedden a Legfőbb Ügyészség közleményt adott ki, amelyben elismerték, hogy nem volt körültekintő az előző közlemény, amely csorbította a lány jogait és méltóságát a címadással.

Polt Péter legfőbb ügyész azonnali hatállyal felmentette a közleményt kiadó szóvivőt – írja a hírportál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.