Megverték a BKK jegyellenőrét

Megverték a BKK jegyellenőrét, aki a közlekedési központtól vár kártérítést a támadás után. A Budapesti Közlekedési Központ a bíróság döntésére vár.
Pálfi Ildikó az 50-es villamoson dolgozott kollégájával, amikor egy bérlet és jegy nélkül utazó emberbe futottak. A gyermekét egyedül nevelő Ildikó megbírságolta az utast, és felírta az adatait. Az ellenőr elmondása szerint az utason nem látszott, hogy különösebben felháborodott volna a bírságoláson.

- A társam közben leszállt. Egyedül maradtam a villamoson, ezért úgy döntöttem, én is leszállok, és bevárom a kollégámat - mesélte az ezután történteket a Borsnak Ildikó, akihez a megállóban odalépett a megbírságolt férfi, és követelte, hogy adja vissza a papírt, amely a büntetésről szól. Miután ez nem történt meg, Ildikó egy hatalmas ütést kapott az arcába. A támadó ezután elmenekült a helyszínről.

Ildikó arccsontja szilánkosra tört, ezért a kórházban meg kellett műteni. Az asszonynak a fizikai fájdalmak mellett pszichés problémái is lettek. Az eset óta fél emberek közé menni.

Ildikó támadóját egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték, hat hónapra felfüggesztve. Az asszony azonban nem lehet elégedett, hiszen a BKK-nál az eset után orvosilag alkalmatlannak ítélték a jegyellenőri munkára.

... annyit sem mondtak: sajnáljuk. Kártérítést sem hajlandók fizetni, ezért a bírósághoz fordultam - mondta Ildikó, akinek ügyvédje szerint jogilag egyértelmű, hogy jár neki a kártérítés, mivel munkavégzés közben érte őt a támadás.

A Bors felkereste a BKK-t, ahonnan szűkszavú választ kaptak. Mint írták, az ügy még folyamatban van. A közlekedési központ a bíróság álláspontjára vár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.