Ellopták a hatalmas kutyakakit

Az igencsak impozáns méretű, három méter magas felfújható műsalakanyag egy kampány része volt. A lakosokat megkérték, hogy a kutyaürülékkel fotózkodjanak, majd a képet a #NoMasCacas (nincstöbbkaki) hashtaggel töltsék fel a közösségi oldalakra – írja a Daily Mail.

Torrelodones kisvárosának főterére május 22-én tették ki a kampány főszereplőjét, majd többször is áthelyezték, mielőtt a tettesek szemet vetettek rá. A felfújható figurán egy tábla is volt, amely arra figyelmeztette a lakosokat, hogy a kutyaürülék a város közösségi szellemének az egyik legnagyobb ellensége. Ha van kutyád, kérlek, segíts nekünk – állt a sárga jelzésen.

A lopás után természetesen azonnal beindultak a viccelődések: a városháza szóvivője szerint a kampány sikeres, hiszen az óriási ürüléket is feltakarította valaki. A Local nevű oldal is hasonlóképpen reagált: Lába kelt Torrelodones büszkeségének – ilyen és hasonló főcímekkel írt az esetről.

Azért tényleg keresik az elkövetőt, a hatóságok a térfigyelő kamerák felvételeit is átnézik, hogy rábukkanjanak a különös ízlésű tolvajokra. A kampányt a sajnálatos eset ellenére jövő héten újraindítják – ekkorra pótolják is az eltulajdonított óriásürüléket.

A városban egyébként körülbelül 22 ezer ember és hatezer kutya él, ők naponta háromszor végzik el a dolgukat, ez pedig 15 ezer adag ürüléket jelent, amely összesen 500 kilót tesz ki. A felelőtlen állattartók pedig egyszerűen csak otthagyják azt, amit fel kellene szedniük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.