Kigyulladt a ház, felrobbant hét vagy nyolc gázpalack (új információkkal)

Meghalt egy tizenhét éves fiú, három sebesültet kórházba szállítottak Sopornyáról, ahol kigyulladt egy családi ház és felrobbantak a garázsban tartott gázpalackok. Egy tűzoltó rosszul lett az oltás közben, de később megint munkához látott.

 

Ismeretlen okból kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Soponyán, leégett az épület mellett levő garázs is, amelyben a tűzoltók szerint hét, a rendőrség szerint nyolc gázpalack robbant fel. A garázsban volt még 120 liter benzin is egy tartályban. Egy 17 éves fiatalember holttestét a garázsban találták meg a tűzoltók. A robbanás során megsérült egy, a gépkocsitároló előtt tartózkodó férfi, valamint a háznál két nő. A mentők mindhárom sérültet kórházba szállították. 

Tizenkilenc székesfehérvári tűzoltó három tűzoltó- és egy vízszállító kocsival oltották el a lángokat. Oltás közben a hőségtől rosszul lett az egyik tűzoltó, aki a tetőn dolgozott, őt a helyszínen ellátták a mentők, s miután jobban lett, ismét bekapcsolódott a munkába.

A garázsból egy teljesen kiégett személyautót vonszoltak ki, a szomszédos melléképületből 25 darab, a házból pedig egy gázpalackot mentettek ki. A magas hőtől megrongálódott a ház közelében parkoló két autó is. A tűzben a családi ház tetőszerkezete, valamint a melléképület tetőszerkezete teljesen elégett. A ház tetőterében levő szoba fölötti stukatúros födém pedig beszakadt. 

A tűz okát közösen vizsgálja a tűzoltóság és a rendőrség. A rendőrség közveszély-okozás miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen. A vizsgálat eddigi eredménye szerint a fiatalember egy öngyújtó megtöltése végett ment a garázsba. A házban tartózkodó édesanyja és nagyanyja a segélykiáltásokra figyelt fel. Amikor kirohantak az épületből, már lángolt a garázs, s rövidesen bekövetkezett az első robbanás is. Először a szomszédokkal és egy, a segítségnyújtás szándékával megálló autóssal próbálták oltani a tüzet. A garázsajtónál a detonációtól földre zuhant és megsérült férfi feltehetően az az autós, aki segítségnyújtás szándékával megállt.

 

A kigyulladt családi ház Soponyán
A kigyulladt családi ház Soponyán
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.