Kidőlt a Remény rabjainak fája

Néhány éve egy villám már részben elpusztította a filmes tölgyet, most azonban egy vihar megadta neki a kegyelemdöfést - írja a BBC.

Ha Ellis Boyd "Red" Redding most szabadulna, talán már meg sem találná Andy kis fémdobozát, benne az instrukciókkal és nem jutna el a kis szigetre, ahol a barátja várja.

Az ohiói Masfieldben álló tölgyfa A remény rabjai című filmben tűnik fel. Szabadulása után Red (Morgan Freeman) itt találja a kulcsot ahhoz, hova tűnt szökése után Andy (Tim Robbins), akivel így ismét találkozhatnak, már szabadon.

2011 július végén villám csapott a fába, amelynek nagy része el is pusztult, az újabb viharnak pedig már nem tudott ellenállni. – Úgy tudjuk, hogy a szél döntötte ki a fát – mondta Jodie Snavely, a Mansfield és Richland Megyei látogatóközpont munkatársa a Mansfield News Journalnek. – Ez nyilvánvalóan nagyon szomorú hír a film rajongóinak, de ettől még meglátogathatják a fát, amíg még itt van.

A Stephen King regényéből Tim Robbins és Morgan Freeman főszereplésével készített 1994-es filmváltozat évek óta vezeti az imdb.com filmes toplistáját. Emellett a műveinek megfilmesítésére híresen kényes Kingnek ez az egyik kedvenc saját adaptációja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.