Kiderült, miben pusztult el Overdose

Alagon fogja eltemetni gazdája, Mikóczy Zoltán az idén július elsején elpusztult Overdose-t. A házi őrizetből nemrégiben szabadult férfi a Blikknek beszélt arról, hogy pontosan mi okozta a csodáló halálát.

Mikóczy nem volt ott, amikor a tízéves ló lebetegedett. Elmondásokból tudja, hogy Dózi kólikás lett, nem lehetett műteni, így az orvos egy hagyományos módszerrel akart segíteni rajta. Az állat beleit orrszondán keresztül szappanos vízzel mosták át, de a vékonybél valamiért megsérült.

„Már majdnem jól volt, úgy nézett ki, hogy kilábal a kólikából, amikor hirtelen rosszabbra fordult az állapota. A vékonybele kiszakadt, és vérmérgezést kapott. Pár óra alatt elvitte a szegény állatot" – emlékezett vissza Mikóczy, akit társaival együtt azzal gyanúsítanak, hogy Szlovákiából, Lengyelországból és Csehországból szerzett be kristálycukrot fiktív magyar gazdasági társaságok nevében.

Mivel előzetes letartóztatásban volt, a férfi nem tudott részt venni Overdose búcsúztatásán. Még kérvényezte is, hogy engedjék ki megszervezni a temetést, amire szeptember 30-án került volna sor, de nem kapott engedélyt. Az indoklás szerint „egy versenyló búcsúztatására szervezett társadalmi eseményen való részvételi szándék nem minősül kellően méltányolható és megalapozott indoknak".

„Most, hogy szabadlábon védekezhetek, már tudom intézni a temetését. A hamvak egy részét különvettük, abból kapnak a tulajdonosok. A másik részét Alagon eltemetjük, már meg is van a helye, az istállójával szemben a hatalmas platánfa alatt" – mondta az üzletember a bulvárlapnak.

Az áfacsalással gyanúsított üzletember úgy hiszi, azért juttatták börtönbe, mert annak idején Németországba vitte a lovat, az ellene felhozott vádakban pedig ártatlannak vallja magát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.