Kicsit már most sajnáljuk Orbánt Habony hírportálja miatt

Ön kiverné Tóbiás József feleségének régi képére? – kérdezte olvasóit Habony Árpád Modern Média Groupjának 888.hu nevű, a kormányhoz nagyon közel álló portálja. És innen csak 18 éven felülieknek. Mert a kérdés valóban „arra" vonatkozik.
Az internetes portál - amelynek készítői induláskor a lap hangnemét tekintve azt ígérték, „inkább a frivol underground vonulathoz áll közel, mint az eddig megszokott stílushoz" - finoman szólva is átesett az obszcén kategóriába, amikor „rátalált" Rába Tímea, Tóbiás József MSZP-elnök feleségének egykori meztelen képeire.

A cikk nyilvánvalóan Tóbiáson akart ütni, felesége egykori aktképei ehhez csak eszközt vagy inkább ürügyet szolgáltattak. Írnak benne Tóbiás és felesége házassági problémáiról, amelyek „azóta állítólag megoldódtak – írja a 888.hu – , de hát nyilván nehéz egy házaséletet úgy rendben tartani, ha az ember abban a tudatban él, hogy egy ország recskázott a nejére" – tették hozzá.

És, ha valaki azt hinné, hogy innen már nincs lejjebb, Habony portálja rácáfol. Egy másik (volt szocialista) politikus lányának közismert szexbotrányait is felemlegette, természetesen fotóval, ahogy illik.

Bármi is volt ezzel a lap célja, a jelek szerint nem jött be. Az iromány – mert írásnak, pláne cikknek nevezni ezt az obszcén vagdalkozást erős túlzás lenne – még a 888.hu olvasói körében sem aratott egyöntetű sikert.

Voltak, akik megjegyezték „demokráciákban minden közszereplőnek úgy kell élnie, hogy a különböző médiák legkedvesebb csemegéje a közszereplők és családtagjaik magánélete", a legtöbben átláttak a szitán. Szimpla karaktergyilkosságnak minősítették a cikket. „Sunyi, pitiáner, gennyláda módszernek". „Lehet, hogy pár fogatlan, lábszagú tahó röhög az ilyeneken, de ép ésszel ezt mar tényleg nem lehet elfogadni."

Tóbiás felesége nem közszereplő. Igaz, anno megmutatta bájait ország-világnak, viselje hát ennek következményeit, de mindennek van határa. Főleg, hogy itt nem is ő és az ő meztelensége áll a célkeresztben. Tóbiást alázzák felesége múltbéli meztelenkedése apropóján.

Most azért egy kicsit sajnálom Orbán Viktort. Mit fog kapni ő és a kormánya a 888.hu-tól, ha a lap oknyomozói rátalálnak Szabó Tünde sportért felelős államtitkár régi Playboy-fotóira? A férfimagazin címlaplányaként pont annyit mutatott magából, mint Rába Tímea a 888.hu képen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.