Két diák nyakát vágták el egy Sweeney Todd-előadáson

Két tanulót szállítottak kórházba nyaki sérülésekkel az új-zélandi Auckland egyik iskolájának bemutató előadásáról.

A musical egy, a kuncsaftjai torkát borotválás közben elmetsző borbélyról szól, aki a testeket aztán a szomszéd pitekészítőnek adja el. A vérfagyasztó történet most az új-zélandi Auckland egyik magániskolájában valóra vált, egy Sweeney Todd-előadás közben két diák torkát elvágták a kelléknek szánt borotvával. A Saint Kentigern College magániskola, ahol az eset történt, közleményében szomorúnak nevezte a történteket.

A sebesült fiúk egyike 16 éves, az ő sérülései komolyabbak, de az aucklandi kórház tájékoztatása szerint mindkettőjük állapota stabil. 

Steve Cole igazgató a TVNZ-nek elmondta, hogy egy egyszeri, szerencsétlen esetről van szó, a kelléket pedig mindenféle szigetelőszalaggal és alufóliával körbetekerték, hogy elkerüljék az esetleges sérüléseket. A borotva nem volt éles. Számtalanszor használták a próbák alkalmával.

Az iskola egyelőre elhalasztotta a darab csütörtöki előadását. A fiúkat várhatóan csütörtökön engedik ki a kórházból. 

„A színdarabok és az előadások szerves részei minden iskola életének” – áll az intézmény egy korábbi közleményében. „Emellett különösen fontosnak tartjuk, hogy segítsünk a társulat tagjainak és a többi közreműködőnek épp úgy, mint az egész iskola diákságának. Így minden tanulónak lehetősége van beszélgetni a történtekről.”

A rendőrség is vizsgálja az ügyet, de balesetként kezelik. „Ez nem egy bűnügyi nyomozás. Ebben az esetben a darab nem esik egybe a valósággal” – mondta a rendőrség szóvivője.

Februárban egy olasz színházi előadáson az egyik néző vette észre, hogy a felakasztott szereplőt játszó színész valóban fuldoklik. A színész néhány nappal később életét vesztette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.