galéria megtekintése

Két beteg elme a halott állatokat röpteti, mert szerintük nekik az jó - Videó

2 komment

NOL

Orville-t, a macskát egy autó ütötte el, de ahelyett, hogy gazdája eltemette volna, úgy gondolta, készít belőle egy drónt. Keresett egy mérnököt, aki először őrültnek nézte. De azóta már legalább fél tucat emlőst és madarat alakítottak át távirányítású repülővé. Mottójuk: „Minden jobb, ha repül.”

Bart Jansen és Arjen Beltman egyértelműen két beteg elme. Kifejezetten büszkék saját őrültségükre. Barátságuk akkor kezdődött, amikor Jansen, a művész felkereste Beltmant, a mérnököt a hollandiai Arnhem városában, hogy a néhány nappal korábban elpusztult macskájából készítsen távirányítású repülőt. A mérnök férfi először őrülnek hitte, a második gondolata viszont az volt: „Csináljuk meg!”

A macska testét hat hónapig fagyasztóban tartották, ennyi időt vett igénybe ugyanis a tervezés. Az eredmény visszataszító és lenyűgöző is lett egyben.

 

A két férfit azóta elkapta a gépszíj. Vagy fél tucat állatból készítettek drónt. „Ezek az állatok alapvetően nem tudnak repülni, de mi megadjuk nekik a lehetőséget, mert minden jobb, ha repül” - magyarázta Jansen.

Struccból, lazacból, patkányból, kis cápából repülőt, egy borzból pedig tengeralattjárót építettek. Utóbbinak a végbélnyílásán jön ki nagy sugárban a víz. „Bárki jöhet hozzánk, akinek meghal a kedvence, mi csinálunk belőle repülőt” - mondja Beltman.

A következő tervük egyébként egy hatalmas tehén preparálása és drónná alakítása. A kérdés már csak az, hogy az átalakítás ideje alatt, hogyan fogják lefagyasztani a tetemet.

Az AJ+ videóján megnézhető, hogyan repülnek a kipreparált állatok.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.