galéria megtekintése

Kertrekész megoldások a 8. Gardenexpón

0 komment


P.N.
nol

Pénteken nyílt meg és vasárnap estig látogatható a Pap László Budapest Sportarénában a 8. Gardenexpo és az esemény társszervezésében az Orchidea Ünnep.

Magyarország legnagyobb kerti életmód kiállítása a legújabb trendek felvonultatása és szaktanácsadás mellett kerttervezői versenyt is hirdetett. A bemutatókertekre a helyszínen a látogatók is szavazhatnak.

Hölgy zöldben. Esküvői tematika a 8. Gardenexpón
Hölgy zöldben. Esküvői tematika a 8. Gardenexpón

A kerttervezői verseny döntőseinek munkáit (Tea tulipánokkal, Fészek – bölcső, Elérhető nyugalom, Gyermekkori emlékkép) a helyszínen felépített mintakertekben tekinthetik meg a látogatók, és szavazhatnak is a nekik legjobban tetsző megoldásokra. A választást nehezítheti, hogy a mintakertek annyira különböző stílusokat képviselnek (a távolkeletitől a vadregényes erdei jeleneten át a magyarosig), hogy objektív szempontok alapján nehézkes lehet az összehasonlítás. A nyertes egymillió forinttal lesz gazdagabb, de a nyereményekből a látogatók sem maradnak ki: sok kisebb nyeremény mellett egy értékes kertibútor-garnitúrát is kisorsolnak.

 
Részlet a Tea tulipánokkal című pályamunkából
Részlet a Tea tulipánokkal című pályamunkából

A kerti bútorok divatjában továbbra is a szabadba kiköltöztetett nappali a meghatározó vonal. A kényelmes, minden esztétikai szempontnak megfelelni tudó, tágas ülőgarnitúrákat szinte csak az különbözteti meg a beltéri bútoroktól, hogy időjárásálló anyagból készülnek.

A kerti bútorok és wellness termékek új formákkal, anyagokkal és színekkel ráznak fel a téli álomból, olyanokkal, mint a hatalmas boroshordó méretű kültéri szauna vagy a burgundi lila és málna színekben pompázó garnitúra. Aki medencét, élményfürdőt, locsolórendszert vagy új sütögetősarkot tervez idén építeni a kertjébe, annak is megéri ellátogatni a szakkiállításra, ahol a legkorszerűbb és legtartósabb megoldásokkal találkozhat.

Mindent a gyepről
Reviczky Zsolt / Népszabadság

A Gardenexpo társrendezvényén, az Orchidea Ünnepen – amely a korábbi évekkel ellentétben nem külön rendezvényként, hanem a Gardenexpón belül, azonos jeggyel tekinthető meg – 1500 négyzetméteren csodálhatjuk meg hazai és külföldi nemesítők növényeit és kompozícióit.

Az orchidearajongók olyan különleges virágokat is megvásárolhatnak, melyek a hagyományos virágboltokban csak ritkán látott vendégek. Két- és háromszálas, ívben hajtatott, a szivárvány minden színében pompázó, törpenövésű és terebélyes növényeket lehet megtekinteni, s a helyszínen rögtön ápolási szaktanácsadást is adnak.

Az egyik szakeladóval beszélgetve megtudtuk, hogy az orchideagondozásban kevésbé járatos virágbarátoknak érdemes olyan növényt venniük, melyek még palánta korukban érkeztek az országba, de már a magyarországi klímához alkalmazkodva hozták meg első virágaikat.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.