Kényszerleszállás közben megsérült egy pilóta Őcsénynél

Kényszerleszállás közben súlyosan megsérült egy pilóta vasárnap délután a Tolna megyei Őcsény közelében, a magyar vitorlázórepülő nemzeti bajnokságon – közölte a katasztrófavédelem.

Boros Brigitta Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: a férfi Cessna típusú motoros repülőgéppel műszaki probléma miatt hajtott végre kényszerleszállást a település határában, egy búzatáblában.

A pilóta a földet érés közben sérült meg, a repülőgépből a tűzoltók szabadították ki – tette hozzá. A férfit mentőhelikopter szállította a pécsi kórházba.

Kovács Mihály, a bajnokságot rendező Őcsényi Repülőklub SE elnöke az MTI-nek elmondta: a pilóta a vitorlázó repülőket vontató egyik motoros gépet vezette. Mint mondta, a baleset körülményeit a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja majd.

Őcsényben szombattól tíz napon át rendezik meg az 59. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokságot, amelyen nyolc ország több mint hetven versenyzője áll rajthoz. 2015-ben a Tolna megyei település lesz a következő vitorlázórepülő Európa-bajnokság helyszíne.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.