Világszerte kapósak voltak a magyar férfi prostik

Svájctól Szingapúrig, Katartól az Egyesült Államokig a világ számos országában voltak kuncsaftja azoknak a férfi prostituáltaknak, akiket jutalék ellenében egy 27 és egy 32 éves férfi közvetített az interneten. A közvetítők előzetes letartóztatásáról hamarosan dönt a bíróság.

Önmagában a prostitúció nem büntetendő cselekmény Magyarországon, a prostituáltak közvetítése – legyen szó akár nőkről, akár férfiakról – már az. Még akkor is, ha maguk a közvetítők, mint esetünkben a két bűnügyi őrizetben lévő gyanúsított, maguk is testük áruba bocsátásából éltek.

Tavaly április óta hirdették a szervezők szolgáltatásaikat egy kifejezetten e célra készített weboldalon. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) eddig összegyűlt információi szerint legalább tíz férfit közvetítettek folyamatosan a világ számos pontjára Svájctól Szingapúrig, Katartól az Egyesült Államokig. A szervezők gondoskodtak a repülőjegyek beszerzéséről és szükség esetén a férfi prostituáltak szállásáról is.

„Ez egy színtiszta üzleti vállalkozás volt” – mondta egy rendőrségi illetékes.

Külföldön viszonylag jól kerestek a kiközvetített férfi prostituáltak. Volt, aki egy hét alatt egymilliót keresett különböző szexuális szolgáltatásokkal. Igaz, ennek az összegnek egy tekintélyes hányadát később le kellett adnia a szervezőknek.

A rendőrség május 4-én egy budapesti és egy péceli lakásban tartott házkutatást az üggyel összefüggésben. Mobiltelefonokat foglaltak le, valamint számos olyan dokumentumot, amelyek egyértelműen bizonyítják a kerítést – állítja a rendőrség. Lefoglaltak továbbá egy értékes autót és különféle kábítószergyanús anyagokat.

Az NNI kezdeményezte a két kerítő előzetes letartóztatását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.