Katari milliárdos fizethetett rekordösszeget Az algíri nőkért

Amerikai lapértesülés szerint egy arab milliárdos, Hamad bin Dzsászim bin Dzsábir ász-Száni volt katari miniszterelnök vásárolta meg Az algíri nők - O változat című Picasso-festményt, amely árverésen valaha is elért legmagasabb áron, 179,365 millió dollárért (csaknem 50 milliárd forintért) kelt el a Christie'snél május 11-én New Yorkban.
A New York Post meg nem nevezett szakértőkre hivatkozva azt írja, hogy a festményt aligha állítják ki valaha is a muzulmán országban az ábrázolt meztelenség miatt, még ha egy kubista műről is van szó. Az idézett szakértők azt feltételezik, hogy az arab milliárdos valamelyik New York-i vagy londoni lakásában akasztja a falra az aukciós rekordot elért képet.

A katari uralkodóház vásárolta meg a világ legdrágább festményét, Paul Gauguin Nafea faa ipoipo? (Mikor házasodsz meg?) című, 1892-ben Tahitin festett képét, amely 300 millió dollárért cserélt gazdát egy magántranzakció keretében valamikor az év elején, és néhány éve Paul Cézanne Kártyajátékosok című festményét is az annak idején rekordot jelentő 250 millió dollárért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.