Karácsonyra nem lesz Lego?

Előfordulhat, hogy decemberben ön is olyan nehézségek árán fog játékot szerezni a gyereknek, mint Arnold Schwarzenegger a Hull a pelyhes című filmben? A dán játékgyár illetékesei szerint akkora a kereslet az apró építőelemekre, hogy előfordulhat, hogy karácsonyra nem tudják teljesíteni az összes megrendelésüket.  

"Az új rendelések kihívások elé állítanak minket az európai piacok egy részénél. Kérdéses, hogyan fogjuk leszállítani a kért termékeket az üzletekbe" – figyelmeztetett Roar Rude Trangbæk, a játékgyár szóvivője. A karácsonyi megnövekedett kereslet miatt előfordulhat, hogy nem tudják majd teljesíteni az összes európai rendelésüket. Ez azt jelenti, hogy a karácsonyi ajándékvásárlást intéző vevők üres polcokat találhatnak az üzletekben.

"Az idei évben már az első félévben felülmúltuk a várakozásainkat, ami az eladások növekedését illeti" – magyarázza a szóvivő a helyzetet. Azonban minden eddig leadott megrendelést kiszállítanak a kiskereskedőknek.

A cég nem részletezte, hogy melyik terméküket érintheti a készlethiány.

A Lego éves kereskedelmi forgalmának 60 százalékát jellemzően az év elkövetkező szakában bonyolítja a cég. A vállalat a megnövekedett kereslet kielégítésére azt tervezi, hogy 2022-ig jelentős összegeket fektet a gyáraiba, mint a mexikói, a dán vagy a magyar üzeme.

A megnövekedett kereslet pedig munkahelyeket is jelent. "Új munkások ezreire számítunk a cégünknél, mivel folyamatosan terjeszkedünk világszerte" – áll John Goodwin, a vállalat pénzügyi vezetőjének nyilatkozatában.

A szeptemberben közzétett adatok szerint az első féléves bevételeik 23 százalékkal emelkedtek, 14,1 milliárd koronára (578,1 milliárd forintra). Ezzel a Lego megelőzte amerikai riválisait, a Barbie babát gyártó a Matelt és a Transformereket készítő Hasbrot. A 31 százalékos nettó árbevétel növekedését figyelembe véve is a dán vállalat nyereségesebb, mint a két versenytársa. 

A Lego City, Technic és a Starwars termékek a legnépszerűbbek, de jól teljesítenek az új játékok, mint a Jurassic World és a lányokat célzó Lego tündérek is – idézi a cég közleményét a dán The Local.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.