Másfél éves kisfú a kanyarójárvány legújabb áldozata

Meghalt egy másfél éves kisfiú egy berlini kórházban. A német fővárosban október óta tombol a kanyarójárvány, jelenleg 500 beteget tartanak számon. Az egészségügyi szenátor szerint az oltásellenesség jelenti a legnagyobb veszélyt.

Mario Czaja szerint azt még nem tudják, hogy az elhunyt kisfiú hogyan fertőződött meg, de az egészségügyi és szociális minisztérium feljelentést tett az ügyben.

A szenátor szerint a tragikus eset jól mutatja, hogy a kanyaró egy súlyos immunrendszer-romboló betegség, melynek szövődményei közt van a súlyos agyvelő- és tüdőgyulladás. Éppen ezért ellenőrizni kell, hogy a gyerekek megkapták-e a szükséges védőoltást, mert egyre többen utasítják vissza a járványos gyerekbetegségek elleni vakcinákat. Berlinben az oltottak aránya olyan 95 százalékos lehet.

Hétfőn egy középiskolában rendeltek el tanítási szünetet, miután kiderült, hogy egy kamasz elkapta a súlyos lefolyású fertőző betegséget. Az intézmény igazgatója pénteken rendelt el szünetet, a tanárok és a diákok oltási könyveit bekérették. Az iskola kedden állítólag újra kinyit – írja a Stern német hírportál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.