Kanadában bujkált a körmendi rendőrtiszt

Tíz év bujkálás után került rács mögé a körmendi rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályának egykori vezetője, aki Kanadába menekült, miután a bíróság hivatali visszaélések miatt 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte - írta szerdai számában a Vas Népe.

Az elítélt rendőrtiszt 2004-ben szökött Kanadába, és folyamodott letelepedési engedélyért. A két ország közötti kiadatási egyezmény nem tette lehetővé kitoloncolását.
A Vas Megyei Bíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki a férfi ellen, akinek büntethetősége már csaknem elévült, amikor a kanadai hatóságok idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek ellene. A volt rendőr az ottani eljárás elől is elszökött, így Kanadában is elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben.

Nem sokáig kellett körözni a férfit: amikor egy ottani munkaügyi hivatalnál bejelentkezett, a kanadai hatóságok elfogták és kitoloncolták. A német rendőrség a frankfurti repülőtéren őrizetbe vette, majd átadta a magyar hatóságnak. A férfi már megkezdte börtönbüntetésének letöltését - írta a Vas Népe.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.