Kamerák előtt csalt a pancser pénzváltó

Gyorsított eljárásban egy év (végrehajtásában két és fél évre felfüggesztett) szabadságvesztésre ítélt a bíróság egy lengyel férfit. A Fővárosi Főügyészség szerint a jogerősen elítélt férfi másfél hónappal ezelőtt Budapesten, az V. kerületi Deák Ferenc utcában azzal szólított le egy izraeli turistát, hogy kedvező áron tudna amerikai dollárt váltani a számára.
Az izraeli turista a 300 dollárja ellenében azonban egy kétezer- és egy ezerforintos bankjegyet, valamint sok-sok perui solt kapott. A lengyel valutaváltó olyan ügyesen pörgette a bankjegyköteget, hogy a sértett ezt már csak azután vette észre, miután az üzlet megköttetett, és a csaló sietve távozott a Deák Ferenc utcából.

Láthatóan fogalma sem volt arról, hogy az illegális ügyletet rögzítették a belváros térfigyelő kamerái. Sőt, a térfigyelő rendszer monitorja mögött ülő rendőrök folyamatosan nyomon követték az útját, így aztán röviddel az izraeli turista átverése után már kattant is a bilincs a lengyel pörgetős csuklóján.

Miután az elkövető beismerte tettét, és már amúgy sem volt ismeretlen a rendőrség előtt, semmi akadálya nem volt, hogy ügyében gyorsított eljárásban döntsön a bíróság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.