Jön a vihar: másodfokú riasztást adtak ki

A vihar miatt több dunántúli járásra másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat szerdán kora este. Az érintett területeken már a következő órákban számítani lehet olyan heves zivatarokra, amelyet viharos szél, illetve jégeső kísérhet, továbbá rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a nap folyamán Somogy, Vas és Zala megyében várható, hogy másodfokú riasztást adnak ki a heves zivatar miatt. Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten a várható heves zivatar miatt jelenleg elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A felhőszakadásszerű esőzések veszélye miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Nógrád, Somogy, Tolna és Pest megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a felhőszakadás miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.