Jégkemény rendőrök

Megrovással megúszhatja Halászi polgármestere, hogy semmibe vett egy tavaly módosított jogszabályt, és nem jelentette be a dunai vízi rendészetnek, hogy az ő kérésére Schirilla György átússza a Mosoni-Dunát.
Schirilla György a jeges vízben
Schirilla György a jeges vízben
schirilla.hu

A hét végi „vízi eseményen” volt minden, amire csak szükség lehet: hóesés, hideg, több száz érdeklődő, kísérő búvár, orvos, mentő, segítők. Schirilla György, a „nemzet rozmárja” idei első, hóesésben megrendezett Duna-átúszására csak a vízi rendészet nem kapott meghívót. Ebből lett a baj.

Egy tavalyi törvénymódosítás értelmében a Rajkától Mohácsig minden vízi eseményt be kell jelenteni a BRFK-hoz tartozó dunai vízi rendészetnek. Halászi polgármestere, Majthényi Tamás erről azonban megfeledkezett. Persze a rend éber őrei valahogy mégiscsak értesültek a több száz érdeklődő előtt zajló – jó előre beharangozott – vízi eseményről, amely sorrendben Schirilla ötödik jeges Duna-úszása volt Halászinál, és lecsaptak a szabálysértőkre. A „nemzet rozmárja” még a vízben volt, amikor feltűnt a szirénázó rendőrautó. Azt hitte, az ő lelkesítéséért szól a sziréna. Tévedett. Amikor átfagyva kikecmergett a Duna jégideg vizéből, egy egyenruhás lépett hozzá, és a személyi igazolványát kérte. Ilyen véget még egyetlen Schirilla-féle Duna-átúszás sem ért.

A vízi esemény bejelentésének elmulasztásáért végül a helyszínre küldött járőrök feljelentették Halászi polgármesterét. Schirilla ellen nem indult eljárás. Információink szerint a rendőrség ma dönt arról, milyen szankcióval sújtsa a törvényváltozásokat naprakészen nem követő polgármestert. Úgy tudjuk, a törvény szerint kiszabható legenyhébb „büntetést”, a megrovást kapja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.