Iskolában árulták a drogot a szentesi fiatalok

Iskolában kábítószert árusító szentesi fiatalok ellen emelt vádat az ügyészség – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.
Szanka Ferenc közölte, az elkövetéskor már felnőttkorú férfit és fiatalkorú társát új pszichoaktív anyaggal, illetve kábítószerrel visszaélés vétségével vádolják.

A vádirat szerint az idősebbik fiatalember 2014 végén egy internetes oldalról marihuánát rendelt, amit a gyermekotthonként is működő szentesi intézményben el is fogyasztott. A fiúnál tartott házkutatáson kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket, illetőleg csekély mennyiségű marihuánát találtak a rendőrök.

Tavaly március 4-én a fiú 3 gramm új pszichoaktív anyagot adott el – a szintén az otthonban nevelt – fiatalkorú társának. Az üzletről az egyik közösségi oldalon állapodtak meg, a vevő az épület előtt kifizette a drogot, amit az eladó szobája ablakából dobott le neki. A fiatalkorú vádlott a pszichoaktív anyag egy részét megtartotta, másik felét pedig – némi haszonnal, fél grammonként ezer forintért – továbbértékesítette két kiskorú és egy felnőtt nevelt társának – tudatta a csoportvezető ügyész.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.