Inzulinnal ölte meg betegeit az ápoló

Több mint két éven át mérgezte és gyilkolta a pácienseket egy brit kórházban egy Fülöp-szigetekről származó ápoló. Victorino Chua bűnösségét ma mondta ki a bíróság.

A 49 éves ápoló két kórteremben mérgezte az ápoltakat a stockporti Stepping Hill Kórházban. Chua inzulint fecskendezett a magatehetetlen betegek infúziós zsákjába.

Az ápoló miatt bizonyíthatóan két ember halt meg 2011 és 2012 között, illetve további 18 szenvedett maradandó károsodást. Valószínűleg azonban ennél többször lépett akcióba, mivel a férfi olyan inzulinos tasakokba is tett mérget, melyeket más ápolók használtak, így Chua összesen 34-37 mérgezéses esettel hozható összefüggésbe.

Ráadásul, miután híre ment a kórházban történt rejtélyes haláleseteknek, és a rendőrség vizsgálódni kezdett, Chua „taktikát változtatott” és a betegek gyógyszeradagjait manipulálta. A vényköteles szerek dózisát két-háromszorosára növelte, és ezeket az adagokat rögzítette a kórlapokon. Végül 2012 januárjában tartóztatták le. A kétgyerekes apa állítólag a frusztrációját vezette le a főként időskorú pácienseken, de hogy tetteinek mi volt a konkrét indítéka, csak ő maga tudja. Valószínűleg nem volt teljesen beszámítható, mivel a rendőrök az otthonában találtak egy kézzel írt levelet, melyben arról kesereg, hogy egy ördögi személy lakik benne, aki olyan dolgokat akar tőle, amit majd a sírba visz magával – írja a Daily Mail.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.